Mediyoga Stresshantering/ hormonbalans
Mjuk Yoga Gong
SensingYoga
 
Lotta
 
 MÅNDAG
 MÅNDAG
 27
 SEPTEMBER
 >
DAG
 
AKTIVITET
 
PLATS
 
INSTRUKTÖR
 
 
10:00
Mjuk Yoga Gong
På detta passet förbereder vi kropp, sinne och själ med lite mjuk yoga. En skön blandning med övningar ur Yinyoga, SensingYoga och MediYoga, inför ett ca 20 min långt Gongbad. Där får du bada i vibrationerna från kraftfulla gongar, vindspel, klangskålar, kristallskålar, regnrör, shamanska trummor mm som hjälper dig att landa i ditt eget djupa varande.

Dessa fantastiska instrument sägs ha goda effekter på vårt sinne, kropp och själ. Dess vibrationer har förmågan att ta oss bortom det logiska sinnet, släppa på gamla tankebanor, stress, rastlöshet och spänningar i kroppen.

Instrumenten hjälper dig ner i djup avslappning och de flesta upplever sig vitaliserade både i kropp och själ efteråt.

Gong-gongar och trummor har i tusentals år används för att nå högre medvetandetillstånd. Gongbad har blivit mycket populärt i yoga sammanhang och har spridits till oss i väst främst genom den rika Kundaliniyogatraditionen där man länge använt gongar till avslappning och meditation. Vi avslutar med en kortare meditation.
 
Yogasalen
 
Lotta
 
 
17:45
Mediyoga Stresshantering/ hormonbalans
Mediyoga - stresshantering/hormonbalans

Den här gruppen är anpassad för dig som är tjej/kvinna och vill minska på stress och balansera ditt hormonsystem samt för dig som är på gränsen till utmattad eller är utbränd.
Vi fokuserar direkt på de körtlar som främst sköter dina kvinnliga hormoner: äggstockar, sköldkörtel, binjurar och hypofys. Det är kraftfulla tekniker som ger dig bra träning och hjälper dig att reducera stress, vilken är en av de stora bovarna vid hormonobalanser. Den här yogaformen ger återhämtning för ett stressat sinne, kropp och själ.
Yogan rekommenderas till kvinnor i alla åldrar och till dig med PMS, PCOS, infertilitet och obalanser under klimakteriet mm. Passar även dig som passerat klimakteriet och som fortsatt vill känna dig ung och vital.
Denna grupp inte lämplig vid graviditet eller om du har haft bröstcancer som är hormonberoende.

Män/killar som är stressade och ur balans är så klart också varmt välkomna och fokuserar istället på sina manliga körtlar (testiklar).
Vi mediterar vid varje tillfälle och meditationerna är hämtade ur Mediyogan som har sitt ursprung i Kundaliniyogan.
Yoga för kvinnans hormonsystem är utvecklad av Ellen Engvall. Hon har kombinerat yogaövningar och andningstekniker från Kundalini- och Medicinsk yoga tillsammans med en specifik fokuseringsteknik.
 
Yogasalen
 
Lotta
 
 
19:15
SensingYoga
Sensingyoga bidrar till ett nytt sätt att röra sig på som är skonsamt och välgörande för kroppen. Du kommer att uppleva en mjukare och skönare version av dig själv redan efter de första tillfällena.

Övningarna utförs mest sittandes och liggandes på yogamattan eller direkt på golvet. Vi lirkar, pendlar och skakar mjukt och inkännande i kroppen. Att röra sig på detta sätt är gynnsamt för vår bindväv/fascia som likt en svamp börjar att suga upp vätska igen, re-hydrerar. Vilket lättare sköljer bort bort lokala inflammationer samt att bindvävslagren glider lättare mot varandra.

Andra effekter av denna yogaform är att nervsystemet lugnas, stressen minskar och vi skapar i stället mer av det viktiga lugn och ro tillståndet med hjälp av bla oxytocin som frigörs. Många upplever också att smärta minskar i kroppen samt att de sover bättre och djupare.

Det här är en yogaform som måste upplevas.
 
Yogasalen
 
Lotta