Webbshop

Logga in
Fysisk Yoga för "stela män"
Gong Restorative Yoga Nidra
GravidYoga
HathaYoga Flow
KundaliniYoga
Medicinsk Yoga
Meditation
MediYoga
MediYoga Stresshantering
MjukYoga Gong
MorgonYoga
Postural Träning
SensingYoga
YangYin
YinYoga
YinYoga för "stela män"
 
Cecilia
Karin
Lotta
Martina
Tanja
 
GravidYoga
2023-03-26
  Kl. 10:00
 
 
GravidYoga
Gravidyoga är för dig som är gravid från vecka 12 och fram till födseln.

Kursen är 6 tillfällen

Att må bra under graviditeten ökar möjligheterna till ett välmående barn och en bra start på föräldraskapet. Mammans välbefinnande har en direkt påverkan på fostret och kan ha stor betydelse för barnet under uppväxten och hela vägen upp i vuxen ålder. Det är viktigt att du förbereder dig inför förlossningen och det kommande föräldraskapet genom att skänka lugn och harmoni till kropp och sinne, det ger goda förutsättningar för en bra förlossning och bästa starten för dig och din bebis. En stressad mamma som inte mår bra är inte en gynnsam start för ett litet barn, detta är en period att lägga tid och fokus på att må så bra som möjligt.

Avslappning och fokus, yoga är en flera tusen år gammal disciplin för personlig utveckling och för att uppnå fysisk och mental balans. Yoga för gravida syftar till att skapa förening och harmoni mellan kropp och sinne. Det ger dig fantastiska redskap för att hjälpa dig i din graviditet och inför den kommande förlossningen. Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna av utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din intuitiva förmåga stärks med hjälp av Gravidyoga. Du kommer öva på att kontrollera din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Ju tidigare du startar med Gravidyoga, desto bättre blir resultatet. Det kan speciellt ge effekt under graviditetens tre sista månader som många kvinnor upplever som tunga och rent av smärtsamma. Flera studier visar att kvinnor som tränar Gravidyoga får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade Gravidyoga regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Yoga för gravida gör dig fysiskt och mentalt starkare, och den hjälper dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan i resten av livet. Gravidyogan vi erbjuder är ur MediYoga traditionen. MediYoga (kommer ur Kundaliniyogan) är en yogaform som det forskats mycket på med fina resultat vilket har lett till att man nu kan hitta den på många vårdcentraler i vårt land, då främst på fysio-terapin. Utbildningen som jag som leder dessa pass gått, var hos Ellen Engvall som är barnmorska och arbetat med yoga i många år. Hon har också utbildningar om kvinnans hormonsystem mm.

Du kommer att få gå på 6 olika pass, där du får jobba med att stärka din kropp och ditt sinne, sträcka ut och släppa på spänningar och vårda din kropp.
Det kommer vara en stund bara för dig och din bebis. En skön stund, för närvarande och återhämtning.
Du kommer få ta del av ett yogiskt sätt att se på graviditet och det fantastiska med att få barn.
Du får lära dig olika tekniker som kommer hjälpa dig under och efter graviditeten.
Du kommer få ta del av en del tips och annat för att kunna må så bra som möjlig.
Utöver detta kommer du få gratis tillgång till inspelade pass online via en FB-grupp bara för dig som går/gått denna kurs. Det kan vara fint att använda om du skulle bli sjuk och inte kan närvara på plats, emellan passen och även efter kursen om du så vill.
Där kommer du få ta del av, och kunna hitta annan information och tips.
Det kommer också kunna vara ett forum att dela frågor och undringar med andra i samma situation. Kan vara fint för dig som är gravid att skapa kontakt med likasinnade. Vilket kan skapa möjlighet till allt från barnvagns-promenader till livslånga vänskapsrelationer.
Starttid
2023-03-26 Kl. 10:00
Plats
Stora salen
Antal platser
16 stycken
Status
Längd på passet
75 min
Instruktör
Lotta
Pris
Medlemmar: 1350 Kr.
Ej medlemmar: 1350 Kr.
Passet är ej bokningsbart då det är för nära inpå
Har du problem installera appen? Klicka här